Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gondolatstoppos - Vedd fel te is!

2011.11.20

GONDOLATSTOPPOS (2011) – Gyulai István első lemeze már kapható!

Gyulai István 26 éves paksi fiatal. Óvodás korában kezdett a zeneiskolában szolfézst tanulni, majd klasszikus gitár tanszakra, Szabados Lászlóhoz íratták be a szülei, melynek 12 évig volt növendéke. Ezen időszak alatt magánének órákon, Góczán Gáborné Tündénél is részt vett a Pro Artis AMI-ban. 2007 óta ír „dalcsírákat”. Több, mint 50 szerzemény született az elmúlt 4 évben. Ezek közül választotta ki azt a 12 dalt, amit az első lemezére rögzített.

2010-ben szervezett egy PISTIEST sorozatot Pakson a Városi Könyvtárba, a Városi Múzeumba, a Városi Művelődési Központba is, illetve Dunaföldváron a Marcipán Cukrászdába. A közönség körében minden esetben felmerült az igény, hogy hangzóanyagon is szeretné meghallgatni a szerzeményeket. Az elmúlt években számos kiállításon, kötetbemutatón, tárlatmegnyitón, rendhagyó irodalomórán, ifjúsági táborban, városi rendezvényen vett részt Pakson és a kistérség településein egyaránt (Pusztahencse, Sárszentlőrinc, Németkér, stb.), ahol szintén adott elő saját szerzeményeket, melyek elnyerték a közönség tetszését.

A lemezzel nem az országos ismertség a célja, hanem hogy az ismeretlen hallgató is felkapja a fejét egy-egy soron, alliteráción, hasonlaton, metaforán, rímen – és induljon el benne egy gondolatmenet. Ezért is lett a korong címe: GONDOLATSTOPPOS
A előadó első hanghordozóján 15 szerzemény található összesen 46 percben, melyből 12 különböző érzelmű és témájú „pistis”dal, valamint 3 Németh Szabolcs vers. A felvételek a paksi PRO ARTIS Alapfokú Művészetoktatási Intézményben készültek 2011. augusztusában.

A lemezen található köszönetnyilvánítás így szól:

„Külön köszönet az anyagi forrás megteremtésében és a pályázatírásban nyújtott segítségéért Ruff Ferencnek, a Művészetekért Egyesület elnökének. Az anyagi támogatásért Paks Város Humánpolitikai Bizottságának, a helyszínért Simon Péter igazgató úrnak. Köszönet a hangszerek, a technika és a tartozékok biztosításáért a paksi TELEMUSIC hangszerboltnak. Köszönet a Közreműködőknek a készséges, türelmes, alázatos, igényes és színesítő segítségéért. Nagyon nagy köszönet a kitartó támogatásért, az építő kritikákért, tanácsokért, a folyamatos segítségért és az ihletért Családomnak, Páromnak, Barátaimnak, akik nélkül nem ment volna. … és persze a kételkedőknek is köszönet, hogy dolgozhatott bennem egy „csakazértis”. ”
 

gyp1.jpg

GONDOLATSTOPPOS (2011)

1.    Prológ-féle
2.    Az élet receptje két személyre
3.    Csiki-csuki
4.    Farm, ahol élünk
5.    Titok a zokniban
6.    Vidámság virtuóz
7.    Szívszüret szolgák
8.    Címviselés alól felmentve
9.    Tandemstoppos
10.    Álmosegybedal
11.    Nyelvében él
12.    Rekeszizom-kolosszus
13.    A megcsalni segítő szoknyapecér
14.    Lehettem volna
15.    Dióhéjban

 

gyp2.jpg


Gyulai István – szöveg, gitár, ének, vokál
Hatvani Szabolcs – hangszerelés, zongora, szintetizátor, ritmushangszerek

Vendégzenészek, közreműködők:
Cserenyecz Katalin – ének, vokál (7,15)
Lengyel Zita – hegedű (6,14,15)
Cseke Gábor – trombita, szárnykürt (1)
Heimbuch Fülöp – trombita (4,5,15)
Hesz Ádám – ének, vokál (1,3)
Magyar Zoltán – dobro gitár (9,10,11,14)
Májer Dániel – konga (1,5,6,9)
Németh Szabolcs – saját versek (2,8,12)

Zenei rendező, hangmérnök, stúdiómunka: Hatvani Szabolcs
Borítófotó: Babai István (közreműködők: Cserenyecz Katalin, Vida Zsolt)
Borítóterv: Tóth Gábor

A sorszámozott lemez általános forgalomba nem kerül, hozzájutni a szerzőnél lehet! További információkért kattintson a www.gyulaipisti.hu honlapra!
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.